Fyto- & gemmotherapie

Lichaam en geest vormen één geheel. Vooral in de gemmotherapie en de fytotherapie is dit het uitgangspunt.
De kruidengeneeskunde maakt gebruik van de geneeskrachtige stoffen die zich in planten bevinden en deze stoffen kunnen werken bij heel veel ongemakken en kwaaltjes.

In de winkel hebben wij diverse merken op fytotherapeutische basis. Wij adviseren u graag!

La Drôme

Tussen de Vercors en de Provence situeert zich de Drôme-vallei waar een zonnig klimaat en een gevarieerde flora de ideale basis is voor de teelt van aromatische en geneeskrachtige planten.
Hierdoor kan men het maximum aan actieve ingrediënten oogsten voor de ontwikkeling van een kwalitatief hoogstaand product.

Het assortiment omvat o.a. plantentincturen, kruidenthees, aroma- en gemmotherapie alsook een uitgebreid gamma aan propolisproducten voor de winter.

Herbalgem

Expert voor meer dan 25 jaar in de ontwikkeling en productie van voedingssupplementen op basis van knoppen en plantenextracten, HerbalGem biedt een breed scala aan geconcentreerde gemmotherapie.

Een absolute topper in hun assortiment is berkensap gekend onder de naam “Depuraseve”.

De gemmotherapie is een natuurlijke therapie die gebruik maakt van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei, beter gezegd de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Deze bevatten alle vitale geconcentreerde energie en de actieve beginselen die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van de plant in wording. De knop alleen omsluit de eigenschappen van de bloemen, van de vruchten en van de bladeren, wat de grote doeltreffendheid van de werking van de knoppenextracten verklaart.

Bachbloesems

Dr. Edward Bach begon zijn loopbaan als reguliere arts, maar interesseerde zich vooral voor de patiënt als geheel.
Hij vond de persoonlijkheid en emoties van mensen minstens zo belangrijk als de symptomen van de ziektes die zij hadden en kwam tot de conclusie dat ongemakken het beste behandeld kon worden door de patiënt als geheel te bekijken.

Bach vond een complete lijn van 38 bloesems die ons kunnen helpen de positieve kanten van onszelf te laten zien.
De Original Bach Flowers kunnen ons helpen om emotioneel gezond te blijven leven.